11/30/15 06:02
(http://www.klassa.bg/)

Български пицар нахранил италиански външен министър

 „Истинската пица се пече не повече от 3 минути в пещта. Използват се само най-качествени продукти, но в крайна сметка може да я направите и с подръчните в домашния си хладилник!“, категоричен е шестият в света майстор-пицар Радо Кирязов, който показа невероятните си умения по време на втория фестивал „Хлеб и вино“ в Стара Загора. Кулинарът спечелил наскоро призовото място измежду 500 участници в ежегодната надпревара в италианския град Парма.Преди него били само представители на Ботуша.

„В последния момент реших да се вслушам в съветите на съпругата си , която е дегустатор на вина и ...спечелих. Сложихме подбрани меса и сирена, точно на третата минута извадих готовия продукт от пещта, която беше загрята около 380 гладуса по Целзий!“, коментира мъжът, докато топчето тесто се превръщаше във въздуха в истинска ...летяща пица. Кирязов пази в тайна имената на ВИП-клиентите си, но разкрива, че наскоро пръстите си облизал с негова пица „Маргарита“ външният министър на Италия Паоло Джентилони.

Особен интерес предизвика и демонстрацията на Ралица Георгиева от Мрежа „Хлебни къщи", която омеси и изпече спеицална погача със символите на града домакин.

Общо 12 винарски изби и още толкова производители на хляб и хлебни изделия от Старозагорско и страната взеха участие във фестивала, който тази година прегърна и хуманитарната идея да сдобие с електрическа количка 9-годишния Алекс Недков, страдащ от спинална мускулна дистрофия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване