11/30/15 13:48
(http://pik.bg)

Варненец: Ларгото изглежда така, все едно диви прасета живеят там

Варненец: Ларгото изглежда така, все едно диви прасета живеят там

С всеки изминал ден, ремонтът на ларгото на Варна, в частта от х-л „Черно море” до входа на Морската градина, започва да прилича като на останки след бомбардировка.

Според строителите ремонтните дейности трябва да приключат до Нова година, но всичко зависи от времето. Навсякъде са разхвърляни и извадени паветата, които бяха подменени само преди 2-3 години, а новите пейки са изпочупени и изхвърлени на земята. „Сложиха хубавите павета, а сега ги разбутват. Нямам идея какво се цели. Дано да стане по-добре. Дано да е готово за Нова година, иначе тук все едно диви прасета живеят“, заяви пред БГНЕС жител на морската ни столица, сочейки изкопните дейности.

Едва ли е необходимо да се припомня, че в следващите дни се очакват и дъждове, които сигурно ще отнесат голяма част от инертния материал към най-близкото трасе на дъждовната канализация и ще се получи добре познатата картина на кошмарната Варна, която ни е добре позната при всяко влошаване на времето. Изкопите, почти не са обезопасени, също ще се напълнят с вода и каква точно работа ще бъде свършена по инфраструктурата, става леко неясно.

Но явно фирмата, която прави ремонта, има благословията на общината за всичко, което прави по най-представителната част на центъра на Варна. В края на юли Варна получи 3,7 млн. лв. за довършването на пешеходния ринг. Финансирането е осигурено допълнително по ОП "Регионално развитие" в проекта "Естетизация и модернизация на градска среда". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване