12/07/15 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Чеченският лидер призова мюсюлманите да се обединят срещу САЩ

 Президентът на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че лидерите на мюсюлманските страни е необходимо да се обединят срещу заплахата, която носят САЩ, съобщи "Интерфакс".
На страницата си в Instagram Кадиров написа: "Аз още един път призовавам, най-вече лидерите на арабските и мюсюлманските страни, религиозните и обществените деятели да намерят в себе си сила и да забравят обидите и моментните амбиции, да се сплотят в един юмрук, както това го изисква Корана и да започнат единен фронт срещу опитите на САЩ да унищожи света на исляма".

Лидерът на Чечения подчерта, че той не призовава към война с Америка, нито със съюзниците и. Но е необходимо да се поставят на място и да се спрат различни политици, които са изгубили чувството си за мярка и които жертват цели страни и народи в изгода на своите интереси, смята Кадиров.

Стремежът на САЩ да раздели света на "свои" и "чужди" и подчинението на "чуждите" заради своите имперски интереси започва да получава достоен отпор, подчерта чеченският президент. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване