12/13/15 13:07
(http://www.klassa.bg/)

Радан Кънев: Петър Москов не може да се тълкува като министър от ДСБ, личното му решение да остане министър обуславя оставката му като зам.-председател на партията

 ДСБ е опозиционна партия и няма право да има министри, политическият гръб на Петър Москов се казва Бойко Борисов, премиер на България. Това каза председателят на ДСБ Радан Кънев в предаването „Тази неделя” по БТВ. Той коментира, че по време на семинара на ДСБ в Поморие не му е искана оставката като председател на партията. „Не се коментира нито решението за излизане в опозиция нито решението на председателя на партията”, заяви Кънев. По думите му ДСБ е опозиционна партия не само на парламентарно ниво, но и в правителството. „С решението на Петър Москов той не може да се тълкува като министър от ДСБ. Партията според решенията си е опозиционна политическа сила и няма право да има министри. Личното решение на Москов да остане министър обуславя оставката му като зам.-председател на ДСБ”, обясни той. По думите му политиките на партията няма как да се променят от днес за утре. „Ние сме принципни в позициите си, както в здравеопазването, така и в ДБС е опозиционна партия без уговорки”, каза той. В отговор на въпрос кой е политическият гръб на Петър Москов като министър на здравеопазването той каза: „Политическият гръб на Петър Москов се казва Бойко Борисов и е министър-председател на България”. Във връзка с това дали има конфликт с Петър Москов той отговори, че партията му има политическо решения, според което няма право те да имат министър в кабинета. Във връзка с това дали остават част от Реформаторския блок той каза, че подкрепата за това управление е вредно за развитието на страната ни. „Когато взимаме това решение да излезем от мнозинството в парламента това не е емоционален акт”, посочи той и коментира, че големият въпрос е кой да посочи на България силните стратегически решение в икономиката, здравеопазването и правосъдието. В отговор на въпрос дали излизането на партията от управляващото мнозинство е разпад на РБ лидерът на ДСБ каза: „ От тук нататък скоро всеки ще трябва да направи своя избор с дългосрочни цели”. По думите на Радан Кънев във връзка с предсрочни избори той поясни, че това е въпрос към премиера Бойко Борисов и широкото мнозинство-АБВ, ПФ, и части от РБ. „След като ГЕРБ са партньори с всички в този парламент ние сме единствената опозиция”, заяви той. Според него думите на премиера, че може да има промени в Конституцията между 2-во и 3-ро четене той каза, че не вижда как може да се стане това юридически. Кънев поясни, че отношенията между ГЕРБ и ДПС не са отношения на власт-опозиция, защото те имат договорки. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване