12/23/15 06:14
(http://www.klassa.bg/)

Руски комунисти откриха в град Пенза център, посветен на Сталин, за да реабилитират името му

 Руски комунисти откриха в град Пенза в централната част на Русия център, посветен на Йосиф Сталин, за да реабилитират името и да възвеличат управлението на бившия диктатор на Съветския съюз, съобщи Франс прес.

"Отворихме центъра, за да изчистим името на Сталин след десетилетия клевети", каза за АФП директора му Георгий Камнев, депутат от местния парламент в Пензенска област, член на Комунистическата партия на Руската федерация.

"Център Сталин" е разположен на два етажа от блок в центъра на Пенза, град с над 500 000 жители, намиращ се на 600 км югоизточно от Москва. Там комунистическата партия е много активна и заема 15 процента от местата в регионалния парламент.

"Вярно е, че по времето на Сталин е имало много невинни жертви. Това са грешки, които никога не бива да се повтарят", каза той.

"Но сталинизмът също така е синоним на величието на страната, на социална защита, на научни успехи, културен разцвет и на победата във Втората световна война", смята Камнев.

Мисията на центъра ще бъде да раздава стипендии на студенти по история, да организира конференции и кръгли маси за наследството на сталинизма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване