12/25/15 12:50
(http://www.dnevnik.bg/)

Църква във Франция беше евакуирана заради съмнителен автомобил


Френската полиция евакуира спешно снощи над 800 вярващи от храма "Свети Йосиф" в град Безансон, съобщи регионалният в. "Ест репюбликен", цитиран от ТАСС. Силите на реда получили телефонно обаждане с информация, че до църквата е паркирана подозрителна кола.

Наложило се да прекъсната службата по случай Рождество Христово и бързо да бъдат изведат от католическия храм всички вярващи. Тревогата се оказала фалшива , което станало ясно с появата на собственика на автомобила.
Той обяснил, че в суетата покрай празненствата, паркирал твърде близо до църквата, в нарушение на правилата за сигурност. Въпреки това полицията не го допуснала да влезе в колата, докато тя не бъде проверена.

Тазгодишното Рождество във Франция настъпва за пръв път в условията на извънредно положение заради атентатите в Париж от 13 ноември. Вчера в цялата страна бе засилена охраната на църквите, за която отговаряха 50 хиляди полицаи, припомня БТА.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване