12/30/15 16:11
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетът наема две адвокатски дружества за договорите с американските ТЕЦ-ове

 В последното си заседание за годината правителството възложи на министъра на финансите да проведе преговори и да наеме адвокатските дружества „УАЙТ енд КЕЙС“ и „АРНОЛД енд ПОРТЪР“ за преуреждането на дългосрочните договори с отношенията с „Ей И Ес-3С Марица Изток 1“ и „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Основание за решението са сключените през декември 2013 г. рамкови договори за процесуално представителство и правни съвети в международни арбитражни дела между Министерството на финансите и двете адвокатски дружества. То е продиктувано от необходимостта за своевременна, ефективна и професионална защита на държавните интереси при процесуално представителство в бъдещи международни арбитражни и съдебни дела, както и свързаните с тях съдебни производства, съобщиха от правителствената пресслужба.

Защитата на държавата изисква да се изчисли размерът на държавната помощ, която е била предоставена на двата американски ТЕЦ-а чрез дългосрочните договори. Също така следва да се изчислят невъзвръщаемите разходи, които те биха имали в резултат на прекратяването им, да се преуредят отношенията с онези от тях, с които има сключени такива договори, и да се предвиди механизъм или схема, по която това да стане.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване