01/10/16 11:02
(http://www.dnevnik.bg/)

Актьорът Шон Пен направил интервю с Ел Чапо, докато той е бил издирван


Холивудският актьор Шон Пен се срещнал с наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо, през октомври миналата година, докато той е бил издирван след повторното му бягство от затвора. Пен дори направил интервю с него, което е публикувано в новия брой на сп. Rolling Stone.

Срещата е била в мексиканската джунгла, но въпреки това полицията е разбрала за нея и я е използвала, за да хване следите на Ел Чапо. Той избяга от затвора Алтиплано през юли миналата година. Вчера главният прокурор на Мексико обяви, че Ел Чапо е искал да направи биографичен филм за себе си и се е свързал с актьори и продуценти, което в голяма степен е допринесло за неговото залавяне.

Шон Пен разказва, че срещата е продължила седем часа. Последвали са допълнителни интервюта по телефона или чрез видеовръзка, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Връзката между Шон Пен и Ел Чапо се осъществила от мексиканската актриса Кейт дел Кастийо. В миналото тя открито изразяваше подкрепата си за наркобарона. Докато Ел Чапо бягал от правосъдието, той решил да заснеме документален филм за живота си и доверил грижите за проекта именно на Кейт дел Кастийо, посочва ТАСС.

По време на интервюто Шон Пен и Ел Чапо говорели по широк кръг от въпроси. Ел Чапо се похвалил, че е доставил повече хероин, метамфетамини, кокаин и марихуана от който и да е друг дилър по света. Признал, че имал флотилия от подводници и самолети, камиони и кораби за целите на доставките. "Ако нямаше консумация, нямаше да има и продажби", заявява той. Пред Шон Пен Ел Чапо се съгласил, че наркотиците унищожават хората, но е добавил, че там, където е израснал той, не е можело човек да преживява по друг начин освен чрез наркотрафик.

Гусман разказал и някои подробности за бягството си от затвора. Той споделил пред Шон Пен, че за прокопаването на тунела, дълъг 1.5 километра, по който той избяга от килията си, неговият картел Синалоа е наел инженери, които са отишли в Германия за специално 3-месечно обучение за подобни подземни дейности.

Шон Пен запитал Ел Чапо как си представя бъдещето и той му отговорил, че си представя, че един ден ще умре, но се надява това да стане по естествени причини. Наркобаронът прогнозира в интервюто, че дори и той да изчезне, трафикът на дрога няма да намалее и отрича да е виновен за високите нива на пристрастяване към наркотици по света.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване