02/05/16 07:27
(http://pik.bg)

Монтират озвучителна система на Царевец

Монтират озвучителна система на Царевец

Озвучителна система ще заработи от началото на месец март на крепостта Царевец. Чрез устройството туристите ще получават информация за работното време на музейните обекти, за настоящи и предстоящи културни събития във Велико Търново.

Предстоят финални изпитания на монтираната озвучителна система. Първоначално съобщенията ще бъдат излъчвани на български и английски език, а след направен анализ на потока от чуждестранните туристи ще могат да се добавят и текстове на други езици.

Системата се изгражда в рамките на проекта за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура. По този проект с финансиране от ОП „Регионално развитие” беше изграден Мултимедийният посетителски център, реконструиран площадът пред крепостта Царевец, ремонтиран Владишкият мост, консервирана и експонирана църквата „Св. Иван Рилски”, обновено бе дворното пространство и на съседния средновековен храм „Св. св. Петър и Павел".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване