02/05/16 10:31
(http://pik.bg)

Ревнивец подал сигнала за бомба в Шумен

Ревнивец подал сигнала за бомба в Шумен

Задържаха мъжа, подал фалшивия сигнал за бомба в шивашка фирма в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Вчера заради обаждането около 200 работници от двата цеха на предприятието бяха евакуирани от сградите на бул. "Велики Преслав" и ул. "Преслав".

Криминалисти от Шумен и Нови пазар за по-малко от час разкриха кой стои зад обаждането и прибраха 38-годишния Владимир М. от Каспичан.

В същия ден Владимир многократно се опитвал да се свърже с бившата си жена, която работела във фирмата. Тя обаче не вдигала телефона и той решил да подходи радикално, за да я накара да излезе извън сградата. Сложил чужда сим карта в телефона и се обадил за бомба в шивашки цех. Послед хвърлил картата, но това не го спасило от разкриване.

Анонимното телефонно обаждане е получено в 14.14 часа вчера чрез телефон 112. В двете производствени сгради, на различни места в града, са пратени полицейски екипи и служителите са евакуирани. След извършено претърсване взривно устройство не е намерено и производствения процес е продължил.

Владимир М. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Той е известен на полицията с шофиране в нетрезво състояние.

Започнато е досъдебно производство за фалшиво обаждане за тревога. За това провинение го грози лишаване от свобода до две години.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване