02/06/16 11:14
(http://pik.bg)

Жители на Берковица излязоха на протест

Жители на Берковица излязоха на протест

Жители на Берковица излязоха на протест заради намеренията за намаляване на броя на леглата в болницата в града, съобщава Нова телевизия.

"Болницата е в добро финансово състояние, нямаме дългове, работим по над 80 клинични пътеки", разказаха медици от лечебното заведение. "С цената на всичко ще отстояваме интересите на нашата болница", подчерта кметът на града инж. Милчо Доцов.

Макар и с високо кръвно, от три години дядо Камен от берковското село Ягодово живее втори живот."Стана ми нещо, започна да ме боли стомаха, излязох навън и паднах", спомня си той. Оказало се спукана жлъчка. Спасил се, защото го закарали до най-близката болница – тази в Берковица, където му направили спешна операция.

В Ягодово живеят не повече от 200 души, а личният им лекар ги посещава два пъти в седмица. През другото време местните разчитат на кметицата, която по професия е медицинска сестра.

"Купувам им лекарства, когато се наложи поставям инжекции, превръзки, за бърза помощ ме ползват", разказа кметът на Ягодово Цветанка Иванова. А за болнична помощ, местните разчитат на тази в Берковица. Ползват я, защото са предимно възрастни, болни и с малки пенсии. Затова за тях най-близката болница е жизнено важна. "Ако е закрият, трябва да ходим до Монтана, която е на над 30 километра разстояние", обясни дядо Камен.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване