02/06/16 10:15
(http://www.klassa.bg/)

Китайски оракул: Иде маймунска година

 - Това игриво и нахално животно ще преобръща всичко наопаки

- За да успеете, трябва да го надхитрите

- Червената огнена Маймуна помага да минем през трудностите с лекота

- Някои окопали се вождове може и да паднат

- Бизнесът ще процъфтява, рискувайте

- През 2016-а всичко е възможно, само не и скука

 

2016-а е Годината на Червената Маймуна. Според китайския календар тази година е 4713-а. Елементът, който ѝ отговаря, е огънят, а той се свързва с червения цвят. Маймуната встъпва на 8 февруари 2016 г., а догодина ще я последва Годината на Петела.

 

Положителната и отрицателната страна на Годината на Маймуната са, че всичко може да се случи. Няма особен смисъл да се складират провизии или да се планира животът. Маймуната преобръща всичко.

 

Нещата се осъществяват, но с големи индивидуални усилия. Груповите движения като политически бунтове или революции не са на дневен ред.

 

Китайците свързват всяка година с характера на животното, което я управлява. Маймуната е интелигентна и изобретателна. Тя решава проблеми,

 

работи в групата си,  но същевременно

демонстрира независимост

 

Пъргава, игрива и младолика по природа, удоволствие е да гледаш как скача от една дейност на друга.

 

Това нахално животно изригва жизнерадостно, носи светкавично темпо и фантастична мотивация. Засилва общуването, хумора и остроумието и ни помага да минем през напрегнатите моменти с грация и лекота.

 

Бизнесът процъфтява,

рисковете се множат

 

Според китайската теория на петте елемента Маймуната съдържа метал и вода. Металът е свързан със златото и през нейната година може да се очакват повече финансови сделки.

 

Маймуната е умна, палава, хитра и бдителна. Предпочита градския живот пред селския, а любимото ѝ занимание е да наблюдава хората. Ако искате да изкарате добри печалби, трябва да я надхитрите. Металът се свързва и с вятъра, така че събитията ще се променят много бързо. Мислете добре, преди да скочите, когато правите промени във вашата кариера, бизнес и лични отношения.

 

Подаръкът на Маймуната е способността да се намират нестандартни решения на стари проблеми. Ако посмееш да бъдеш различен, те чака успех.

 

Маймуната е деветият от 12-те знака в китайския хороскоп и символизира неудържимото любопитство и творческата енергия. Въпреки че будистите я боготворят в известна степен, тя най-често е

 

емблема на измама

 

През нейната година се говори бързо, но и евтино, така че бъдете нащрек за разочарования. С толкова много психическа енергия наоколо всеки има нужда да преосмисли своята фитнес програма и диета. Ако нямате такива, ще трябва да започнете под някаква форма редовна физическа активност тази година. Тялото е предназначено да се движи, стресът трябва да се изгори с упражнения в салона, плуване, йога,

 

танци, бойни изкуства,

 

отборни спортове, тенис

 

или дълги разходки

 

Въпреки че годината ще е оживена, оптимистична и прогресивна, с подем във финансите, политиката и недвижимите имоти, ще има и едно силно подводно течение на несигурност. Всеки ще иска да работи в най-умния ъгъл, да получи най-добрата сделка, да докопа най-голямата печалба. Бизнес решенията, които ще се вземат тази година, трябва да се основават на факти, а не на емоции. Проблемите и мошеничествата изобилстват, нищо не трябва да се приема за даденост в политиката, финансите, чувствата, работата или вкъщи.

 

 

Настъпва особено благоприятно време за нови изобретения. Годината на Маймуната е за поемане на рискове и непокорство, в нея печелят гъвкавият, остър ум и смелостта. Сега е време за екшън, анархия, пълна отдаденост и на най-откачените схеми.

Период за започване на нови начинания, които ще успеят под влияние на Маймуната.

Който издържи на дивата езда, надхитри

мошеника и с блъфиране си проправя път напред,

ще се измъкне

без драскотина. Който е скучен или бавнозагряващ и не може да се справи с напрежението, ще бъде разстроен.

Годината на Маймуната е време за рисков бизнес и в него лежат семената на неочаквания успех. Тичайте с идеи, вземете инициативата и не поглеждайте назад. Помнете, че ще бъдат възнаградени индивидуалните усилия, а тези, които се доверят на колектива, ще се разочароват.

Въпреки че маймуната е нетърпелива и разхвърляна, тя има куп гениални идеи. Глобален икономически растеж може да се очаква в нейната година. Ще бъдат оповестени изобретения, които променят живота. Ключът към успеха тази година е образованието. Но не просто университет или училище, а и всякакви курсове, които помагат в ежедневието. Така че запишете се да учите нещо, включете се във финансови групи, които ще ви помогнат да управлявате парите си, или започнете малък бизнес. 2016-а е добра, за да се освободите и да поемете пресметнати рискове, като следвате желанието на сърцето си. Енергиите подкрепят тези промени.

Маймуната може да бъде и опасна, тъй като лесно изхвърля остарелите практики, които вече не работят. Може да срине стари империи или вождове с желязна хватка. Така че лидери, които са се възползвали от икономическата криза, може скоро да съжаляват. Всяко нещо намира своето равновесие в крайна сметка.

Маймуна жонглира с ножове в Китай. В нейната година рискът е на почит. СНИМКА: РОЙТЕРС

 

В Годината на Огнената Маймуна е подходящо

дрехите да се избират в

жълто, червено, оранжево,

бордо, перлени цветове. Облеклото трябва да е ярко. Маймуната обожава сладкиши и плодове (№1 са бананите), салати, закуски. Щастливите ѝ числа са 1,7,8, цветето – хризантема, а цветовете - бяло, златно и синьо.

За да си помогнете в осъществяването на целите тази година, купете си играчка маймунка, която най-много ви привлече. Стъклена фигурка ще донесе щастие в дома. А ако носите в портфейла си парче медна жица, обвита в червена кърпа, то ще привлече богатство в къщата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване