02/06/16 12:10
(http://pik.bg)

Кунева би се кандидатирала и за министър на водопадите, смята Страхил Ангелов

Кунева би се кандидатирала и за министър на водопадите, смята Страхил Ангелов

Ако се организира министерство на водопадите, сигурно Кунева ще е първата, която ще се кандидатира. Това заяви по Нова телевизия бившият депутат от БСП Страхил Ангелов по повод избирането на Меглена Кунева за образователен министър на мястото на Тодор Танев.

„Не е сериозно от нейна страна да не каже каквото и да било за образованието. Дори след като я избраха ,отказа, защото трябвало да се ориентира”, обясни Ангелов. По темата за формулирането на турското робство, той подчерта, че не може всеки да създава учебници. „Те станаха най-големите бестселъри. Ако не направим мащабни инвестиции в образованието, ние си заминаваме”, коментира той.

„Не Меглена Кунева е човекът, който ще го направи. Чакаме я да се ориентира, това ако не е службогонство...”, каза още Страхил Ангелов.

Математикът проф. Михаил Константинов допълни, че било прието, че този пост тябва да бъде на реформаторите и те си излъчили представител.

„Много по-важно е какво трябва да се направи в този батак – българското образование. Там положението е много трагично. Трябва със закон да се махне 12 клас – това е едно безобразие в средното образование. Трябва да се накарат циганчетата да учат. Кога ще спрат кражбите във Фонд „Научни изследвания”?”, запита проф. Константинов.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване