02/06/16 11:07
(http://pik.bg)

Московски: Около 150 евро на ден са разходите за блокиран ТИР на гръцката граница

Московски: Около 150 евро на ден са разходите за блокиран ТИР на гръцката граница

Превозвачите съобщиха, че преките разходи са около 150 евро на ден. Има и хладилни камиони, които трябва да спазват точно определен график. Това е извънредно положение, щетата със сигурност е голяма, заяви в ефира на Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски по повод протестите на гръцките фермери, които вече втора седмица протестират на българо-гръцката граница.

"Настоявахме да се спрат стачните действия и да се направи график, който да не минава границата на търпимост. Не знам къде е тя, но е блокиран трансевропейски коридор. Сезирахме ЕК. В колоната, която вчера заварих, поне половината са чешки, полски, румънски, така че проблемът не е двустранен", обясни Московски.

Според него, Брюксел има повече инструментариум да въздейства върху тази ситуация с доста мерки, които касаят ристрикции срещу гръцката държава. "Много ясно обясних на протестиращите в Гърция, че това може да функционира дни, повече не", категоричен бе транспортният министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване