02/06/16 09:31
(http://www.klassa.bg/)

Отново обявиха конкурс за туристическо лого на страната

 Министерството на туризма стартира национален конкурс за „Проект за нова концепция за графична визия на туристическото лого на България“, със съдействието на Националната художествена академия (НХА) и Съюза на българските художници (СБХ). В конкурса ще могат да участват всички желаещи. Проектите ще се приемат от днес до 4 април 2016 г., съобщиха от ведомството.
Конкурс за лого имаше и при изпълнение на европейския проект за разработване на стратегия за бранд България, приключил през 2013 г. Предложената тогава финална графична визия обаче не получи подкрепа и не беше възприета като официален туристически символ на България. Оказа се, че много от използваните илюстрации на различни видове туризъм, са взети от сайтове с бази данни за снимки и към тях са прилепени образи, свързани с България. Въпреки това за изработването на националния бранд "България" бяха вложени над 2.8 млн. лева по ОП "Регионално развитие". А страната продължи да се рекламира с логото създадено през 2004 година.
Новото състезание ще премине в два етапа. По време на първия професионално жури ще разгледа получените предложения и ще селектира най-добрите проекти – финалисти, като журито ще се състои единствено от представители на НХА и СБХ. Избраните проекти в „късата листа“ ще бъдат огласени, след което по време на втория етап широко жури, в което ще бъдат включени представители на медиите, туристическия бизнес, рекламните и PR агенции ще направи финален избор чрез тайно гласуване.
При изработване на проект за лого на България е необходимо предложенията да са съобразени със слогана „Открий и сподели“ и „A Discovery to Share“. В предложенията трябва задължително да се съдържа думата „България“ за варианта на български и „Bulgaria“ за варианта на английски език.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване