02/06/16 08:32
(http://pik.bg)

Петър Стоянов: България никога няма да може да стане партньор на Русия

Петър Стоянов: България никога няма да може да стане партньор на Русия

Бившият президент на България Петър Стоянов заяви, че българската политика по отношение на Русия трябва да бъде прагматична и сдържана, но и че тя никога няма да стане партньор на Москва, предаде Политическая Россия.

„По отношение на Русия нашата политика трябва да бъде прагматична и в известен смисъл сдържана, отчитайки се това, че българския и руския народ са свързани с традиционно дълбоки исторически връзки“, каза Стоянов по време на конференцията "България - заплашена от неоосманизъм или нов мост между Изтока и Запада в новите геополитически реалности", провела се в София.

Според Стоянов отношенията между България и Русия никога не са били леки. „Основният въпрос е – Какво стана с Русия? Къде ѝ е мястото? Не трябва ли да се установяват по-тесни отношения с Русия“, заяви бившият президент. 

Според него трябва да се знае, че Русия е различна от България и България никога няма да може да стане партньор на Русия, колкото и да искат това българските русофили. Според него всеки радикален тон по отношение на Русия не показва нищо друго освен комплекси. „Не можем да се отнасяме с Русия като с изконен враг“, каза той в заключение. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване