02/06/16 11:28
(http://www.dnevnik.bg/)

Шефът на пресслужбата на кабинета: Собствениците на Би Ти Ви и Нова как се гледат в огледалото след среща с Пеевски


Шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова заяви, че е имало предварителна информация, че се готви "провокация" на срещата на премиера Бойко Борисов с българската общност в Лондон. Тя коментира пред Би Ти Ви, че при вече предвидена среща е нямало как премиерът и министрите да не се явят, а самият Борисов по думите й е запазил самообладание.

"Целта беше да го изнервят, защото вие познавате премиера – той търпи, търпи, но в един момент се е случвало да изпусне някоя реплика", заяви Арнаудова. Що се отнася за темата за депутата Делян Пеевски, след като един от участниците в срещата попита Борисов дали вижда Пеевски, щом се погледне в огледалото, тя отговори с въпрос.

"Ако ще си говорим за хигиена, аз искам да попитам вашите собственици как се гледат в огледалото сред среща с Делян Пеевски", обърна се тя към водещата на сутрешния блко на Би Ти Ви. Същия върпос Арнаудова зададе и при включването й по темата в Нова ТВ. И пред двете медии тя заяви, че българите, участвали в срещата в Лондон не са искали да чуят отговорите на въпросите си и не са оставяли Борисов да каже каквото и да било. По думите й от контекста на цялата среща удобно са вадени определени въпроси.

"На Лозан Панов не му пречеше да стои пред кабинета на премиера и да настоява за среща с него в един по-ранен етап, сега вече му е проблем", каза още Севдалина Арнаудова пред Би Ти Ви. По думите й последните скандали около есемеса до председателя на Върховния касационен съд и аферата "Яневагейт" имат за цел да се отклонява вниманието и "просто да се въртим само около това".

Тя не отговори на въпроса кой стои зад "сценария" срещу премиера, но обвини медиите, че при първоначалните съобщения за срещата не са попитали в посолството вярно ли е това, което твърдят българи, участвали в нея.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване