02/07/16 21:44
(http://pik.bg)

150 бели бора са били отсечени незаконно край Рибново

150 бели бора са били отсечени незаконно край Рибново
150 иглолистни дървета бял бор са били отсечени  незаконно  на територията на „Държавно горско стопанство Гърмен“. Контрабандният добив е бил разкрит от контролно звено на  Югозападното държавно предприятие  в района на село Рибново. 
Това е вторият сигнал за незаконен добив на дървесина, който е подаден  от жител на село Рибново. Миналата седмица е констатирано  изсичане на други 36 дървета бял бор. И в двата случая отрязаните дървета са били  без контролна горска марка, липсвало е и позволение за  дърводобив.  
Двамата горски стражари, охраняващи районите, в които е извършена контрабандната сеч, са имали и други нарушения, за които са получили административни наказания. Сега най-вероятно ще им бъде отнет лицензът.
Горските територии около село Рибново се характеризират с висока концентрация на нарушения,  информират от Югозападното държавно предприятие. Последните случаи на посегателства са предадени на Районната прокуратура в Гоце Делчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване