02/07/16 21:51
(http://pik.bg)

В Ловеч ще правят регистър на кучетата

В Ловеч ще правят регистър на кучетата
Община Ловеч започва изготвяне на регистър на кучетата. През последните дни са зачестили оплакванията от жители на града от агресивни глутници кучета, съобщи БНР.
 
Георги Павлов е бил нападнат от глутница кучета в централната част на Ловеч. "Добре че коли, минавайки по улицата, натиснаха клаксоните, защото щях са бъда наяден и нахапан на много места. Слава богу оцелях. Само една скъсана чанта и два счупени телефона и голяма уплаха. Това ако се случи на дете или жена последствията ще са непоправими. Явно в България цената на кучешкия живот е по-висока от тази на човешкия", казва Павлов.
 
Много хора в Ловеч се притесняват  най-вече за децата си и искат бързо решаване на проблема с бездомните кучета. "Не е нормално за една държава глутници кучета да се разхождат из целия град, във всички квартали и на центъра - около общината, пред  областната управа има глутници. Бих хванал пушката, като няма кой да се справи", гневят се те.
 
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова каза, че решаването на проблема е приоритет пред общинското ръководство. Общината ще организира безплатно кастриране, обезпаразитяване и регистриране на всички домашни кучета.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване