02/07/16 21:23
(http://pik.bg)

ВМЗ-Сопот: Няма да могат да бъдат платени задълженията към Община Сопот наведнъж, имаме добър диалог с кметa за намиране на компромис

ВМЗ-Сопот: Няма да могат да бъдат платени задълженията към Община Сопот наведнъж, имаме добър диалог с кметa за намиране на компромис

 Няма да могат да бъдат платени задълженията към Община Сопот наведнъж, имаме добър диалог с кметът на общината за намиране на компромис. Това каза изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот Иван Гецов във връзка с протеста на работниците в предприятието, цитиран от Фокус.

По думите му, отношенията между ВМЗ-Сопот и общината се прави всичко възможно в най-бързи срокове да бъде изплатено дължимото към общината. „Няма да има никакви проблеми. Няма да има забавяне. С кметът на Община Сопот Деян Дойнов сме в добри взаимоотношения и добър диалог. Не би трябвало да има никакви проблеми”, заяви той. Гецов обясни, че ако бъдат платени тези под 2,5 милиона лева наведнъж това ще създаде голямо затруднение на предприятието.

„За това тя трябва да се плаща поетапно, така че двете страни да бъдат удовлетворени. Няма да може да бъде платено наведнъж. Категорично не”, коментира още той. По думите му,трябва да има взаимно приемлив компромис между Община Сопот и предприятието. „С разбиране, както ние към тях, така и те към нас и след това да пристъпим към изплащане на остатъка, защото през изминалите седмици платихме 750 000 лева”, обясни той.

Според Иван Гецов, ако действително исканията на общината са да се плати цялата сума наведнъж, както работниците от КТ „Подкрепа” казват, въпреки, че по думите му няма такова изявление от кметът Дойнов това ще създаде проблеми. „Единствено би се получил проблем, ако искането е да се платят наведнъж парите. Това ако се случи ще създаде големи затруднения за ВМЗ -Сопот.

Надявам се, че в понеделник с кметът на Община Сопот Деян Дойнов ще изчистим всички въпроси и няма да има напрежение. Всичко, което вълнува работниците ще бъде взето под внимание и няма да има напрежение”, каза още Иван Гецов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване