02/07/16 16:58
(http://pik.bg)

Всяка година родителите дават десетки милиони за допълнителни уроци

Всяка година родителите дават десетки милиони за допълнителни уроци

Всяка година родителите на ученици отделят десетки милиони левове за допълнително обучение. Изследване сочи, че близо половината ученици в 7-ми и 12-ти клас ходят на уроци преди кандидатстване, информира Би Ти Ви.

В случаите, когато родителите не могат да отделят време на децата си, прибягват до частни образователни центрове. Таксата е средно около 300 лева на месец.

Според Десислава Павлова, мениджър на образователен център, децата започват да изпитват трудности, когато в програмата навлязат разказвателните предмети. Те не могат да разказват, това ги плаши. Прочитат урока и ако не го разберат, започват да го наизустяват.

След четвърти клас учениците „навлизат в релсите, започват да вървят по един утъпкан път и да свикват, че урокът трябва да се научи и да се разкаже, казва Катерина Димитрова, начален педагог. Често се налага уроците да се обясняват още веднъж. Понякога педагозите трябва да обясняват и абсурди.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване