02/07/16 09:45
(http://www.dnevnik.bg/)

Жена и дете имигранти починаха от премръзване край Малко Търново (обновена)


Двама нелегални имигранти са починали от измръзване тази нощ, след като са преминали границата при Малко Търново. Това съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред Би Ти Ви.

Вчера към 17.40 часа граничен наряд от поделението в Малко Търново е забелязал група от 19 души, сред които 12 деца, в района на местността "Бърдце"в Странджа. Снежната покривка е достигала 50 см, а хората били във видимо влошено здравословно състояние, съобщи МВР.

Единият от починалите е момче на видима възраст между 14 и 16 години, съобщи пред държавното радио директорът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов. По думите му другата починала е на около 30 години. Той обясни, че имигрантите нямат документи и затова за възрастта им се съди само по външния им вид. Една част от тях се самоопределят като иракчани, друга - като афганистанци.

Според Ангелов групата е престояла доста време в района на границата, тъй като пораженията от измръзването са били сериозни. 

"Честа практика е, след като си получат парите, каналджиите да изоставят хората, защото вече нямат интерес, а самата група е дезориентирана къде се намира", обясни той и призова мигрантите да не се доверяват на хора, обещаващи им срещу пари да ги отведат на сигурно място.

Директорът на "Гранична полиция" разказа, че веднага след като граничните полицаи са открили хората, са ги отвели в палатка, където да се затоплят, и са извикали медицински екипи. Пострадалите са настанени в болницата в Бургас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване