02/07/16 18:07
(http://pik.bg)

Закриха 15 лекарски кабинета в Монтанско

Закриха 15 лекарски кабинета в Монтанско

Затворени са 15 лекарски кабинета в селата на община Монтана. Само в 8 от 23 населени места има здравни пунктове. През миналата година затвориха медицинските кабинети в Липен, Долно Белотинци, Николово, Трифоново, Благово, Безденица, Войници, Винище, Горна Вереница, Клисурица, Студено буче и Славотин. Част от пунктовете не работят, защото докторите са отказали да плащат наемите, определени от общинския съвет, предаде Конкурент.бг.

Наемите са ниски, коментират финансистите, но въпреки това лекарите не искат да ги плащат. За кабинета в Габровница докторът плаща 58 лв. на месец, а медикът в Горно Церовете пък брои по 51 лв. В Смоляновци, където има лекарски и зъболекарски кабинети наемите са още по-ниски. Стоматологът дава само по 28 лв. месечно.

Закриването на пунктовете не оставя хората без лични доктори, но ги затруднява. Сега те пътуват до общинския център за рецепти и прегледи, което е свързано с повече разходи и време.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване