02/07/16 18:21
(http://www.dnevnik.bg/)

Има нездраво любопитство на медиите към Реформаторите, смята депутат от партията на Кунева


Интересът на медиите към случващото се в Реформаторския блок е засилен повече от интереса към останалите партии, смята депутатът Антони Тренчев ("Движение България на гражданите") в интервю за "Беновска пита" по Канал 3. Според него този интерес към процесите между партиите в Блока е нездрав.

"Дори в ГЕРБ има различни течения", посочи той, но отказа да уточни за какви противоречия знае в коалиционния партньор.

Попитан дали Реформаторския блок се разпада, след като ДСБ обяви, че излиза в опозиция, той каза, че няма проблеми. "Поне половината от структурите не искат нито да се излиза нито от властта. ДСБ как ще преценят как да го направят ще се разбере на конгреса им през март", каза още Антони Тренчев. След това щяло да се разбере, че Реформаторският блок и управляващото мнозинство продължава напред. По думите и преди ДСБ да напусне, в някои от гласуванията в пленарната зала Реформаторският блок не е подкрепял ГЕРБ.

Депутатът от партията на Меглена Кунева коментира и срещата на премиера Бойко Борисов с българската диаспора в Лондон по-рано тази седмица. "Ако мен ме питате, маниерът на задаване на въпросите не беше красив, но се зададоха резонни въпроси", каза той и уточни, че може да има ръст в приходите заради пресичането на каналите за контрабанда, но нямало "жив хванат контрабандист". "Това ми се струва интересно. Не знам за осъден."

Антони Тренчев добави, че точно затова трябва да се приеме антикорупционен закон. По думите му в момента се провеждали преговори с парламентарните групи, за да се събере подкрепа, каквато до момента не успя на два пъти. Законът щял да бъде внесен до три месеца в деловодството на Народното събрание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване