02/07/16 16:54
(http://pik.bg)

Следствена група работи на мястото, където загина румънски скиор

Следствена група работи на мястото, където загина румънски скиор

Следствена група от РУП-Банско работи на мястото на инцидента в ски-зона Банско, където по-рано днес загина 45-годишен румънски скиор, предаде БГНЕС.

Както информирахме, при спускане със ски по улей 45-годиният Жосес Л. се е ударил в скала и загинал на място. Сигналът за инцидента е подаден към 13 часа днес. Румънецът се е качил с лифт „Шлема” до подножието на връх Тодорка. Спуснал се по пистата към междинна станция, след което предпочел карането по един от улеите, спускащи се към хижа „Бъндерица” и едноименната долина.

По ръба на ската са разположени оръдия за борба с лавините. Спускайки се по улея, румънецът се е блъснал в скала. Спускащи се след него са подали сигнал за произшествието на тел. 112. Тъй като скиорът бил починал, е отменено излитането на хеликоптер. Към 15.30 часа на мястото на инцидента е пристигнал следствен екип от РУП-Банско, който разпитва свидетели на инцидента с 45-годишния румънски гражданин.

След приключване на огледа, тялото на загиналия ще бъде транспортирано за извършване на съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта му в МБАЛ-Благоевград. Най-вероятно румънецът е загинал вследствие на черепно-мозъчна травма, получена при удара в скалата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване