02/07/16 22:19
(http://pik.bg)

Стоматолог: Основна роля за здравите зъби играе профилактиката

Стоматолог: Основна роля за здравите зъби играе профилактиката

Основна роля за здравите зъби играе профилактиката. Това каза д-р Ангел Тюфекчиев, стоматолог от Благоевград, цитиран от Фокус. По думите му по-отговорните родители водят редовно децата си на профилактичен преглед. „Според мен в последните години се увеличава броят на хората, които предпочитат да си направят профилактичен преглед преди да се е развило дадено заболяване, пред това да не го направят и когато дойдат вече да са със сериозни оплаквания и в някои от случаите да е късно за помощ“, коментира д-р Тюфекчиев.

По негови думи желателно е поне два пъти в годината да се правят профилактични прегледи при стоматолог, а при деца, които си имат като цяло проблеми със зъбите и по-често. „Познавам родители, които ограничават приема на захарни изделия на децата си, защото те много често водят до развалянето на зъбите, но ако всичко е в умерени граници няма да има проблем, от друга страна всичко зависи от гена“, каза денталния специалист.

По думите му като цяло трябва да се ограничават въглехидратите, макар че ако е налице добра устна хигиена това не е проблем. “Най-важното е, често четкане на зъбите и то да бъде старателно, като електрическите четки за зъби са с предимство, защото улесняват децата, поради това, че те нямат още добра двигателна активност. Децата нямат нужда от употребата на конци за зъби, защото при тях междузъбното пространство е достатъчно голямо и зъбите сами се почистват“, завърши стоматологът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване