02/07/16 21:49
(http://www.dnevnik.bg/)

Тодор Танев: Не съм отговорил на Борисов дали да му стана съветник


Не съм отговорил на премиера Бойко Борисов дали да му стана съветник, заяви бившият министър на образованието Тодор Танев в интервю за предаването "Просто Диков" на BiT. Това щяло да стане скоро - в началото на следващата седмица.

Предложението дошло по време на срещата на Танев на 30 януари по повод искането на оставката му от премиера. "Той заминаваше за Бургас. Ние говорихме главно какво е направено и какво трябва да се направи. Казах, че ще помагам с всичко, което мога, които са от национално значение. След което той каза, че можеш да ми станеш съветник. А в Бургас го беше обявил", разказа Танев.

Той каза, че има три проекта за образованието, които са готови, и скоро ще бъдат представени и затова обмислял варианта да стане съветник. Първото било "довършването на започнатото с много, много труд в професионалното образование", което включвали свързването на бизнеса с образованието. Второто било подготвяне среща на всички министри на образованието в Европейския съюз в София тази година. Третото - мерки за намаляването на броя на учениците, които напускат училище по-рано.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване