02/07/16 21:02
(http://pik.bg)

Трима мъже, обвинени в отвличане, остават в ареста

Трима мъже, обвинени в отвличане, остават в ареста

Трима мъже, обвинени в отвличане, остават в ареста след като Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Бургаския апелативен съд.

Тодор М., Христо Р. и Валери А. са привлечени като обвиняеми за това, че на 5 срещу 6 юни 2015г. отвлекли мъж в село Събрано. Деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на пострадалия начин. По повдигнатото срещу тримата обвинение законът предвижда от 10 г. до 20 г. лишаване от свобода или „доживотен затвор“, както и конфискация на част или цялото имущество на обвиняемия.

В съдебната зала бе разгледана жалбата на тримата срещу определението на Окръжен съд – Сливен. Представителят на държавното обвинение се противопостави на жалбата, като я определи за неоснователна, а определеното на съда за правилно, мотивирано и законосъобразно. Прокурорът мотивира искането си на обвиняемите да бъде потвърдена наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ с тежестта на престъплението, в което тримата мъже са обвинени. Той подчерта обществената опасност на престъпното деяние като акцентира върху факта, че то е извършено след като обвиняемите са се представили за полицейски служители.

Съдът се съобрази с аргументите на прокурора и потвърди определението на предходната инстанция. Определението на Апелативен съд – Бургас не подлежи на обжалване.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване