02/10/16 13:10
(http://www.dnevnik.bg/)

Алексей Петров обяви, че не познава никой от задържаните за покушението срещу него


"Не познавам никой от задържаните, нито организаторите, нито евентуалните поръчители." Това каза пред журналисти в специализирания съд днес бившият служител на ДАНС Алексей Петров във връзка с опита за убийство срещу него от октомври 2015 г.

"Щом твърди прокуратурата, значи е вярно." Така той коментира определянето на престъплението от прокуратурата като изключително професионално. Обясни още, че се е постарал да съдейства на разследването само с това, че е разказал всичко за себе си и какво е вършил през последните 20 години.

Петров допълни, че умишлено се е дистанцирал от разследването, за да не му влияе. За обявената от него парична награда за информация за извършителя на опита за покушение Петров каза, че е имал много обаждания и е давал възнаграждения за различна информация, но "голямата награда" не е била дадена.

Фактът, че не е имало шум и сензации около случая, е спомогнал за успешния по думите на прокуратурата резултат, коментира още Петров. На специална пресконференция в началото на февруари зам. главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че четирима украински граждани са привлечени като обвиняеми, единият от тях е в ареста, а другите трима за обявени за международно издирване.   

Вчера Апелативният съд отложи заседанието по мярката за неотклонение на задържания Роман Логвиненко, тъй като защитата му представи медицинска документация за три здравословни проблема и е необходимо време за превода им, тъй като документите са на руски език. 

Алексей Петров се яви в специализирания съд за поредното заседание по делото "Октопод", на което бяха разпитани трима свидетели.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване