02/10/16 13:34
(http://pik.bg)

Вишисти искат да чистят митниците в Гюешево и Олтоманци

Вишисти искат да чистят митниците в Гюешево и Олтоманци

Пет щатни чистачки назначиха с конкурс от Агенция „Митници” на двата гранични пункта на територията на Кюстендилска област. Новината е сред най-коментираните в областния център, тъй като за първи път от няколко петилетки три чистачки ще работят на ГКПП - Гюешево - на границата с Македония, и две на пункт Олтоманци - на сръбската граница, обясниха капепейци от Кюстендил.

За петте места се явили над 50 кандидати, сред които имало и мъже. Сред одобрените за метачки има и жена с висше образование, коментираха гюешевските митничари, като допълниха, че кандидатката, педагог по професия, няколко години била без работа и се принудила да търси работа като чистачка, за да преживява.

Всички щатни хигиенисти ще взимат минималната работна заплата, но имат постоянни трудови договори и осигуровки. Част от чистачките са от Кюстендил и пътуват със служебния микробус на митницата всеки ден, но има и местни - от село Гюешево, които изминават пеша всеки ден 3 километра до пункта.

Досега за чистотата на двата пункта отговаряла Областна администрация - Кюстендил, а от там пращали хора от т.нар. „временна заетост”. От няколко месеца с решение на МС за чистотата на граничните ни пунктове вече отговаря Агенция "Митници", казаха капепейци.

Новите щатни чистачки отговарят за чистотата на тротоарите, двете тоалетни /на входа и изхода/ и за зелените площи на двата гранични контролно-пропускателни пункта. Щатните чистачи са до подхода при входната бариера, на 500-600 м до пункта, уточниха гюешевските митничари с твърдението, че чистотата при тях не е проблем. Проблемът е с боклука извън района, който трябва да събират екипите на ОП "Чистота" в Кюстендил. На входа на ГКПП - Гюешево има купища боклуци, подаващи се изпод снега и леда, отбелязват гюешевските митнически служители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване