02/10/16 20:32
(http://www.klassa.bg/)

Мтел взе участие във форума на IDC за технологични и бизнес прогнози за 2016-а

 Преносът на глас през 4G LTE ще бъде технологична тенденция за телекомите по целия свят. Прогнозата беше направена по време на IDC Predictions – събитие, което очертава технологичните и бизнес прогнози за следващите 12-18 месеца. Форумът се състоя вчера вечерта в София. Той се организира от IDC Bulgaria за пореден път, като тази година това стана съвместно с Американската търговска камара в България и с подкрепата на Мтел.

 

С все по-голямото навлизане на смартфоните и таблетите дейта трафикът все повече нараства, а с него и нуждата от по-голям капацитет. Това от своя страна изисква изграждане на мрежи от следващо поколение, които да задоволят увеличеното търсене. И ако към момента непрекъснатото увеличаване на интернет потреблението е основен двигател телекомите да разгръщат LTE 4G мрежи, то целта е в краткосрочен план да се работи за един по-цялостен подход в предоставянето на LTE 4G услуги, включително пренос на глас. Затова IP базираните гласовите услуги през LTE 4G мрежи са технологична тенденция, която ще влияе върху продуктите и услугите, предоставяни от телекомите, и ще им позволи да предлагат на потребителите висококачествени LTE 4G услуги, интегрирайки IP базирани гласовите услуги, видео разговори, мултимедийни услуги и други, коментира на форума Красимир Петров, началник отдел "Планиране топология и капацитет на мрежата" в Мтел.

 

Анализаторите на IDC и гостите на събитието коментираха дигиталната трансформация, на която са подложени правителствата и бързо развиващите се компании днес. Според прогнозата на IDC до 2020-а година две трети от водещите 2 000 световни организации ще развиват корпоративните си стратегии, съобразявайки се с дигиталната трансформация. Според управителя на IDC България Нели Вачева става все по-очевидно, че идва времето на т.нар „disruptive IT”, тоест технологии, които водят до толкова сериозна промяна, че разрушават съществуващите начини на употреба, поведение, отношения, променят изцяло бизнеси, модели на финансиране и изискват нови умения и знания.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване