02/11/16 21:34
(http://www.klassa.bg/)

Слава российской армии!

 Полевият командир Абу Магеро заедно с крупна група джихадисти и бил унищожен в хода на удари на руските ВВС край населения пункт Калаз-Тахтани, в близост до Алепо. В същата провинция е ликвидиран и полевият командир Абу Анас Аш-Шами от терористичната групировка "Джейш аш-Шам". Това обяви днес пред журналисти официалният представител на руското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ria.ru.

"В резултат на нанесени авиационни удари от ВВС на Русия терористите са понесли сериозни загуби. В провинции Алепо са унищожени двама влиятелни полеви командири на ИД”, каза Конашенков, но без да уточнява кога са нанесени ударите.

Той добави също така, че в околностите на населения пункт Калаз-Тахтани е унищожена крупна група джихадисти, предвождана от командир Абу Магер, известен като Фарид Ал-Мисри, от групировката "Джейш аш-Шам".

От 4 до 11 февруари руските бойни самолети в Сирия са извършили над 50 полета, в хода на които са поразени над 1900 обекта на терористите в Алепо, Латакия, Хама, Дейр-Ез-Зор, Деръа, Хомс, Хасеке и Рака.

Руската армия разгърнала в Сирия съвместно с партньорите многоетажна система за разузнаване изключваща риска за мирните жители, съобщи още генерал Конашенков.„Едва след многократна проверка на получената информация и изключване на риска за мирните жители по тези обекти се нанасят авиационни удари” – уточни той.

Министерството на отбраната „пак слуша старите песни” с обвинения, че руската авиация уж нанася удари не само по групировката ИД.

„Специално за рафинираните западни експерти искам да съобщя, че не всички терористи в Сирия винаги се движат с големи черни знамена и големи надписи на гърба за принадлежност към една или друга терористична групировка” –добави той.

Същевременно, съобщи генералът, отряди на сирийската опозиция твърде охотно споделят разузнавателна информация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване