02/12/16 00:12
(http://pik.bg)

От 2 април магията и илюзията ще обикалят България

От 2 април магията и илюзията ще обикалят България

Националното турне на Клуб на илюзионистите в България „Сенко” и спектакълът „Абракадабра - Лас Вегас” започва от София на 2 април 2016 г. Спектакълът ще се състои в театър „Сълза и смях” от 19.00 часа. Тогава ще бъде връчена и купата „Мемориал Мистер Сенко”, учредена от община Враца и Клуба на илюзионистите „Сенко”, на един млад магьосник.

След София турнето, в което ще вземе участие магичната четворка- Ивокс - Ивайло Рангелов, Ирко - Христо Каранджулов, Мандрак - Дочко Дочев и Маг Айван - Иван Петров, ще обхване и Бургас, Варна, Св. Влас, Созопол, Русе, Ловеч, Плевен и Враца. Ние пресъздаваме илюзия, човек трябва да почувства, че се намира в една реалност, докато ние показваме една илюзия, много близка до действителността. Това ще се опитваме да покажем със спектакъла „Абракадабра”, поясни почетният председател на Клуба на илюзионистите в България „Сенко”-Ирко - Христо Каранджулов. Според него до преди години е имало отдръпване от това изкуство, неясно по какви причини, но в последните години спектаклите са пълни. Това изкуство е индивидуално, но ние успяхме да се обединим няколко магьосника и да направим този хубав спектакъл, каза от своя страна един от учениците на Мистер Сенко - Мандрак-Дочко Дочев. Четиримата магьосници издадоха малка част от предстоящия спектакъл „Абракадабра” като изпълниха на живо фокуси в сферата на ментализма и сцената, непоказвани до сега.

А в утрешния ден се навършват 111 години от рождението на легендарния български илюзионист Мистер Сенко-Евстати Карайончев. И до ден-днешен се говори за Сенко и ние сме длъжни да развиваме още повече илюзионното изкуство в България, което да достигне още по-високо световно равнище, заяви по този повод почетният председател на Клуба на илюзионистите в България „Сенко”-Ирко - Христо Каранджулов. „Сенко правеше невероятни спектакли, залите бяха препълнени. Тогава имаше само една телевизия, хората имаха нужда от нещо ново, забавно, информативно. Сега за нас е по-сложно, предвид всички телевизии и интернет”, сподели още илюзионистът. Мандрак, пък се върна назад във времето и разказа, че Сенко е бил затворен човек, малко чешит. Малко хора имаха възможността да се докоснат до него, но аз имах този шанс и вече 30 години се занимавам само с магия и илюзии, добави фокусникът.

Според снахата на Сенко-Стефка Карайончева, той не е бил подвластен на славата. „Няма и село и град, където Сенко да не е изнасял спектакли за деца и възрастни. Малко се знае за дарителството му, десетки хиляди са левовете, които е давал за паметници на културата и изкуството, подпомагал е гръцките бежанци, давал е пари за ранените войници на фронта. Сенко беше мит, времето го направи такъв”, добави Карайончева. Опитваме се името Сенко да не бъде забравено. Всяко дърво си има корено и дърво без корени няма как да оцелее, обобщи Ивокс. Според него вече е много по-лесно да гледаш и неща от интернет, но е съвсем друго, когато имаш истински майстор до теб, който да ти показва грешките. Един голям магьосник казваше-„когато излъжеш себе си в огледалото, значи вече си готов”, добави илюзионистът. Освен магията на фокусите, днес бе загатнато, че нещо голямо и магично предстои да се случи за първи път в България. Малкото, което бе оповестено е, че ще се направи „супер екстремно магично предизвикателство” в София преди 1 април. Какво ще бъде то предстои да разберем. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване