02/23/16 14:12
(http://www.dnevnik.bg/)

БСП и "Атака" почетоха Деня на съветската армия


БСП и "Атака" почетоха Деня на съветската армия - 23 февруари, с поднасяне на венци пред Паметника на съветската армия в София.

"Свеждаме глави и отдаваме признание към подвизите на Червената армия, която имаше решаващ принос и намеса за победата над хитлеро-фашизма и бе солиден фактор в цялото следвоенно развитие на Европа и на света. Българският народ винаги се е отнасял с признание към Русия и в бъдеще той ще продължи да споделя братските чувства към руския народ", заяви говорителят на БСП Атанас Мерджанов, цитиран от пресцентъра. Той отбеляза, че историите на българския и руския народи многократно са се преплитали и всеки път, когато са гледали в една посока били постигани успехи.



"Днес, когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомним за подвизите на руската армия и това, което тя е дала на България и света", призова говорителят на левицата.



Цветя поднесоха депутатите от БСП Жельо Бойчев и Красимир Янков, председателят на БСП - София, Калоян Паргов, представители на Младежкото обединение в БСП и десетки членове и симпатизанти на партията.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също поднесе цветя и настоя при отбелязването на 9 май - Деня на Европа с "Одата на радостта" да се пуска и химнът на съветската армия, защото "без нея днешна Европа нямаше да съществува. Не знам в Берлин, Париж, Брюксел, Страсбург дали си дават сметка за това, че всъщност те сега са свободни граждани, защото Русия освободи Европа", заяви Сидеров, цитиран от пресцентъра си.



По думите му военната мощ на Хитлер е създадена с помощта на САЩ и на Англия и техни фирми. "Те наливат огромни средства в това германската военна машина да преодолее забраните на договорите от Версай и да стане мощна държава. Срещу Русия е хвърлена не само военната машина на Хитлер, но и цялата индустриална мощ на американски и английски фирми като "Стандарт ойл" и "Дженерал мотърс", посочи Сидеров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване