02/28/16 12:47
(http://www.dnevnik.bg/)

Видео: Най-заетото летище на света се разраства още повече




Най-заетото международно летище в света става още по-голямо. Dubai International Airport, което може да поеме 75 млн. пътници годишно, повиши капацитета си до 90 млн. с отварянето на зала D.

"Продължаваме да инвестираме в развитието на висококачествена инфраструктура, за да увеличим нивата на услуги за международните ни авиолинии и клиентите им, като в същото време осигуряваме капацитета, нужен, за да посрещнем растящото търсене", заяви председателят на Дубайските летища и изпълнителен директор на Emirates Group шейх Ахмед бин Сайед ал Мактум.

"Новата зала е създадена с фокус върху клиента. По-кратки разстояния за ходене, по-удобни мебели, повече избор между различни салони и магазини – всичко това със сигурност ще впечатли и възхити пътниците и партньорите ни".

Очаква се тази година 85 млн. пътници да посетят международното летище, което е приютява двете авиолинии на Обединените арабски емирства – Emirates и flydubai. 65% от пътническия трафик на аерогарата минава през Emirates, а нискотарифната flydubai поема 11.6% от него. Освен по брой пътници, летището може да се похвали с най-големия терминал в света. Седмично през него минават 7700 полета на 140 авиокомпании, които летят до 270 дестинации на шест континента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване