03/05/16 06:20
(http://www.klassa.bg/)

На Дейвид Камерън ще му е трудно да остане министър-председател, ако загуби референдума за членството на Великобритания в ЕС

 Според редица членове на управляващата във Великобритания Консервативна партия, на Дейвид Камерън ще му е трудно да остане министър-председател, ако на предстоящия референдум за членството на страната в ЕС избирателите гласуват за напускане, пише The Independent.
Дейвид Камерън публично заяви, че ще остане на поста си независимо от резултатите на референдума през юни, но редица членове на партията му смятат, че това ще му се отдаде трудно. „Ще му е много трудно да остане. Според мен той ще трябва да подаде оставка, ако бъде победен на референдума“, смята бившият председател на Консервативната партия лорд Норман Тебит.
„По време на референдума приятелства ще бъдат изпитани, взаимоотношения ще се развалят. Винаги има риск от това при допитвания, особено ако нещо такива теми като ЕС и бъдещето на Великобритания са под въпрос“, уверен е от своя страна бившият министър на отбраната Лиъм Фокс.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване