03/10/16 07:13
(http://www.klassa.bg/)

Брайън Мей: Нямам търпение да дойда в България

 

С Кери Елис пренасят Бродуей в зала 1 на НДК идната сряда

България е една от малкото страни в Източна Европа, които Брайън Мей не е посещавал през титаничната си музикална кариера. Китаристът на Queen асоциира страната ни само с едно име –

Магдалена, родна актриса и приятелка на съпругата му Анита Добсън.

Още идната сряда майсторът на тънката струна ще разшири представите си за сърцата публика срещайки се с родните фенове в зала 1 на НДК. Безупречния му ревер ще краси първата дама на Бродуей Кери Елис, с която ще изпълнят класики на Everly Brothers, The Beatles, Cansas, Барбара Стрейзънд, и разбира се, на Queen. “Те са част от мен, както и аз от тях. Сетовете се променят в зависимост от реакциите на публиката, но цялостното преживяване е много интимно. През по-голямата част от концерта сме само аз и Кери, което позволява да сме доста гъвкави в импровизациите. Докато когато съм Queen мащабът на продукцията е грандиозен, а изпълненията ни са на ръба на драматичното.“, споделя в едно от последните си интервюта Мей.

Елис, която е съпруга на футболен треньор, има навика да пътува навсякъде с децата си. Твърде вероятно е и в рамките на турнето One Voice блондинката да балансира между бисовете и кърменето в бекстейджа на 3-месечния си син, който кръсти на Фреди Меркюри. „Женските гласове ми въздействат много повече от мъжките. Когато пее мъж той изразява вътрешния си свят, докато когато пее жена, човек директно си дава сметка какво иска да постигне в живота. А Кери Елис е най-вдъхновяващият партньор –ние сме доста добри заедно! Благодарен съм за възможността да представя съвместното ни шоу пред по-широка публика и вече нямам търпение да дойдем в България.“, споделя Мей.

С Кери се срещат през 2002 г, когато

тече драконовски кастинг за мюзикъла We Will Rock You.

Певицата, която е визуално копие на Ема Бънтън от Spice Girls, печели ролята на Мийт. Продукцията, базирана на дискографията на Queen, разтърси и столичната „Арена Армеец” преди две години. През 2010 г. музикантът с аристократична осанка и непокорни къдрици продуцира дебютния й албум Anthems.

Концертът на Мей и Елис ще бъде част от юбилейното 20-о издание на „София филм фест“. Билетите за шоуто се продават в мрежата на ticketpro.bg на цена от 50 до 120 лв. За феновете, които по една или друга причина ще пропуснат първия звуков десант на Мей у нас, има възможност за реванш – на 23 юни той ще се завърне, за да взриви столичния стадион „Георги Аспарухов“ в компанията на Queen и Адам Ламбърт.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване