03/11/16 12:39
(http://www.klassa.bg/)

Данъчни иззеха обороти от касите на търговци на цветя

 Иззети са оборотите в 17 обекта за продажба на цветя в София на 8 март при акция на Националната агенция за приходите (НАП).

Проверените обекти са селектирани предварително. Те са собственост на лица със стари задължения към НАП и въпреки че извършват дейност и реализират приходи, не предприемат действия за погасяване или обезпечаване на дълговете си, информира приходната агенция. 

Само за два часа публичните изпълнители са иззели от касите на длъжниците над 19 000 лева. А инспекторите от „Оперативни проверки” са съставили два акта - за неиздаване на касова  бележка и за разлика в касовата наличност и отчетения от фискалното устройство оборот.

Мярката да се изземе оборотът от търговски обект е крайна и се прилага само в случаите, в които, въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

Практиката показва, че след изземане на касовата наличност, повечето търговци погасяват изцяло дълга си.

Процедурата по изземване касовата наличност в обекти на длъжници предвижда описване на наличните пари в касата на обекта, които се изземат и се превеждат по сметка на НАП за погасяване дълга на лицето.

Паралелно се проверява дейността на обектите - дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване