03/13/16 16:48
(http://www.dnevnik.bg/)

Миков призова БСП да стане алтернатива на управлението


БСП трябва да се утвърди като опозиционна, но и като алтернативна на днешно статукво и управление сила, заяви лидерът на партията Михаил Миков в доклад на заседание на Националния съвет на партията. "Смятам, че е дошло време, събрана е критична маса, да се заявим като единствената възможна алтернатива на това управление", каза той, цитиран от пресцентъра на партията.

Според Миков отчетно-изборната кампания и предстоящият конгрес са подходяща среда за начало на този процес. "Нека има дискусия за кандидатурите на всички равнища, но нека тя не измества големите въпроси, които хората очакват ние да решаваме – критиките към управлението, но и възможните предложения, които правим в замяна на дясната политика", подчерта лидерът на социалистите.

Той изрази надежда покрай двата форума да има по-малко личностни битки, "макар състезанието винаги да включва междуличностни напрежения и сътресения".

В анализ на политическата ситуация Миков посочи, че вдясно текат интензивни процеси на ерозия, които дестабилизират управляващите. Според него дясното се рои и по повод на приближаващите президентски избори.
Миков посочи, че спирането на обществените поръчки е незаконно, но и индикация, че не достигат пари. По думите му с това се цели разтоварване на държавния бюджет за тази година и отчитане на пропаганден ефект за късане с олигарсите, които са в основата и на днешното управление.

"Това показва, че паянтовата конструкция на управляващата коалиция изпитва все по-сериозен натиск и затруднения, затова и очакванията са процесите на ерозия и нестабилност да набират скорост, без да може да се изключи вероятността от произвеждане на предсрочни парламентарни избори", коментира лидерът на социалистите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване