03/17/16 06:49
(http://www.klassa.bg/)

Обявиха създаването европейски борсов гигант

 Борсовите оператори London Stock Exchange (LSE) и Deutsche Bоеrse официално обявиха, че са договорили сливането си. Новата борса, която ще бъде най-голямата в Европа, ще запази централата си в Лондон и ще продължи да работи и в Лондон, и във Франкфурт. Ръководителят на "Дойче бьорзе" Карстен Кенгетер ще оглави новото обединение.

Сделката идва в момент на несигурност за пазарните участници, тъй като тя е засенчена от приближаващия вот на Великобритания през юни дали страната да остане, или да напусне Европейския съюз. Американският конкурент на борсите Intercontinental Exchange вече подсказа, че може да се включи с оферта за LSE. Анализаторите и наблюдателите очакват да направи сериозно предложение.

LSE и Deutsche Boerse целят да създадат европейски гигант в търговията с деривати, който да може да се конкурира с най-големите световни пазарни оператори – американските CME Group и ICE, както и Hong Kong Exchanges and Clearing.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване