03/20/16 08:10
(http://www.klassa.bg/)

Камерън се притесни от излизането на Великобритания от ЕС

 Британският премиер Дейвид Камерън допуска възможността Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз, ако привържениците на запазването на членството в общността не проявят достатъчна активност на предстоящия референдум. Това съобщи самият политик в интервю за вестник The Independent on Sunday, съобщава ТАСС.
"Това, от което ме е страх, е активността, тъй като мнозина могат да си помислят: в края на краищата, ще останем в ЕС – това е разумно, нека другите да гласуват заради мен. Така че - не правете това”, казва Камерън. 

По думите му, поддръжниците и противниците на излизането на Великобритания от ЕС в момента са наравно и затова активността в деня на референдума ще е от изключително значение. 

Той също така заяви, че на Обединеното кралство ще са му нужни от "седем до десет" години, за да преодолее последствията от евентуалното излизане от ЕС. Според него през този период развитието на страната ще бъде поставено на пауза, докато останалият свят ще върви стремително напред. 

Референдумът за бъдещото членство на Великобритания в ЕС ще се проведе на 23 юни тази година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване