03/22/16 13:06
(http://pik.bg)

Цветан Цветанов: Всеки гражданин трябва да бъде със заострено внимание, всяка една информация може да бъде полезна за службите

Цветан Цветанов: Всеки гражданин трябва да бъде със заострено внимание, всяка една информация може да бъде полезна за службите

"По-важното в момента е да акцентираме върху това, че всеки един гражданин трябва да бъде със заострено внимание. Всяка една информация може да бъде полезна за службите, за правоохранителната система и за реалното противодействие на потенциални заплахи." Това каза председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, по повод на терористичните атентати в Брюксел, съобщава Би Ти Ви.

На въпрос какви мерки са взели българските власти, за да не допуснат подобни атентати в България, той отговори: „Последните няколко седмици са планирани поредица от мероприятия, тренировъчни, свързани с разиграването на всякакъв вид ситуации”. „Днешният терористичен акт показва, че тероризмът не познава граници и трябва действително да се работи много активно със всичките евроатлантически партньори и съседни държави, за да може обмяната на информация в реално време да помага и да се предприемат адекватни мерки за противодействие и недопускане на такива терористични актове”, посочи Цветанов.

Той обясни, че в утрешното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще бъде включена извънредна точка в дневния ред, за да се обсъди актуалната информация, свързана с бежанския поток, потенциалните заплахи и готовността на институциите за реакция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване