06/01/16 06:44
(http://www.klassa.bg/)

Нашенци изкупуват терени край Бяло море

 

Предпочитат тихи места по Халкидики, Тасос и около Кавала

Българи с добри финансови възможности изкупуват терени за застрояване по бреговете на Бяло море, научи „Монитор”. Предпочитат се тихи тихи места по Халкидики, Тасос и близките зони. Многото почивни дни през последния месец и затоплянето на времето активизираха още повече търсенето на имоти в тези части на Гърция, информират посредници.

Според Костадина Димитрова, брокер от фирма, работеща в Кавала, около Великден и и преди 24 май

немалко българи са оглеждали имоти

а доста от тях са сключили сделки.

По думите й, голямо е и търсенето на парцели с право на застрояване, като офертите са от 70 000 до 300 000 евро. При по-голям имот обаче цените са и над тази сума, като всичко зависи от дали земята е в регулация или още не е и къде точмно се намира, пояснява тя.

Според Димитрова 90% от сделките в района на Кавала са за къщи недалеч от брега. „Домовете на първа линия държат цена дори във време на криза. Причината да се искат повече пари е, че броят им не е голям. Според районите те са до 100-150 хил. евро, но има и по-скъпи. По думите на брокера слуховете за бежанци в северните райони на Гърция изобщо не притесняват инвеститорите от България и други страни.

Пълният текст на статията от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване