06/01/16 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Съдийската колегия на ВСС отряза Ченалова

 Съдийската колегия във ВСС поряза уволнената бивша съдийка в Софийския градски съд Румяна Ченалова. Тя беше депозирала писмо, с което искаше да разбере на какво основание е проверявана работата й, по чие решение и кои са извършили ревизията. Молбата й обаче бе приета само за сведение, като решението беше взето с 6 гласа „за“ и 4 „против“.
По време на обсъждането част от кадровиците на Темида напомниха, че проверката в СГС беше извършена в изпълнение на решение на ВСС от 8 януари 2015 г., Временната комисия излезе с доклад през април м.г. и той бе гласуван от ВСС. Докладът беше разделен по отделения – Гражданско, Търговско,  Наказателно, но имаше и специален раздел, посветен на работата на Ченалова като съдия. Някои членове на съдийската колегия предположиха, че тази информация й е необходима, за да заведе дела срещу проверяващите. Тя вече води дела за обида сещу членовете на съвета Галя Георгиева и Димитър Узунов. 
На заседанието на съдийската колегия беше припомнено, че след изготвянето на доклада за ревизията в СГС, където имаше негативни констатации за работата на Ченалова като съдия, Временната комисия е закрита и вече не съществува. В момента във ВАС има висящо дело на съвета да уволни съдийката. ВАС спря делото по жалба на Ченалова срещу уволнението й зарази образувано тълкувателно дело. Ченалова беше освободена от системата, след като срещу нея имаше три дисциплинарни производства, образувани и по констатациите в доклада. Те бяха обединени в едно и на 19 ноември м.г. ВСС реши тя да бъде уволнена.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване