06/08/16 06:02
(http://www.klassa.bg/)

Нинова: Няма да каним ДСБ в опозиционното движение

 Няма да каним ДСБ на срещи за опозиционното движение. Партията не е опозиция. Това е поза. Трудно е да се определи какви са. Коментирала съм, дори от мен излезе изразът "политическа шизофрения". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата на партията с УС на БЛС, който пък започва срещи с всички парламентарно представени партии, за да противодейства на проментите в Здравната каса.
Нинова коментира още, че с опозиционните партии няма да си говорят за президентски избори категорично. Няма да се обсъжда, нито обща кандидатура, нито каквато и да е. Докато партията не се произнесе по въпросите на референдума, разговори за президентска двойка няма да видим", изясни соцлидерът и се обоснова, че изборите били избори, но хората чакали да се свърши работа. Именно затова на вниманието на опозиционните партии ще бъдат представени два законопроекта и ще се търси тяхната политическа подкрепа по тях. Едниният е за управлението на държавната собственост, а другият за създаване на държавно предприятие в областта на земеделието. " Не им ги даваме и казваме съгласявайте се, а очакваме предложения и от тях. Нищо няма да се внесе докато не получим подкрепа и експертиза", допълни Нинова, която подчерта, че проектите се правят заедно, за да се случат. "С 38 души няма как да ги случим", отбеляза тя.
Относно оплакванията на БЛС, социалистката посочи, че действително реформата в Здравната каса не е довела до добър резултат за никой, а само до хаос, който царувал като цяло при законодателната власт. Тя се закани, че още на следващия парламентарен контрол въпросите на БЛС ще бъдат зададени на правителството и че идеите им ще бъдат предлагани като законопроекти.  "Лекарите на са дошли да ламтят за заплати, а за контрол и отчетност в касата", каза още тя и добави, че са обсъждали и кадровите проблеми в здравеопазването.
Председателят на БЛС Венцислав Грозев пък заяви, че това е само началото на серията от срещи, като досега са разговаляли с БДЦ, предстои среща с ПФ, а останалите не са дали отговор още.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване