06/09/16 19:38
(http://radiomilena.com/)

19 са задържаните във връзка с престрелката в Слънчев бряг

polic119 са задържаните във връзка с престрелката в заведение в курорта Слънчев бряг, при която един човек бе убит, а други трима бяха ранени. Сред ранените е Димитър Желязков, както и човек от неговата охрана. Загиналият също е бил охранител на Желязков. Митьо Очите остава в критично състояние с опасност за живота, като следобед му бе направена втора операция. Втората хирургическата интервенция се наложи заради травмите, които има на бял дроб, корем, пикочен мехур и крайник. Той е настанен в отделение „Реанимация”. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова уточни, че продължават издирвателно-процесуалните действия и се издирват още лица, свързани с престрелката, предаде Агенция Фокус. По-рано през деня полицията обяви за издирване 8 души във връзка с инцидента, двама от които в последствие се предадоха.

Към момента не са задържани само двама от останалите шест. Окръжна прокуратура – Бургас привлече към наказателна отговорност 31-годишния Тодор С. за убийството на 41-годишния Александър Алексиев – охранител на Желязков. Тодор С. е задържан за 72 часа. Предстои да бъдат повдигнати още обвинения. Министър Бъчварова коментира в Бургас, че не се изключва нито една възможна версия за стрелбата. Бъчварова бе изпратена в Бургас лично от премиера Бойко Борисов, който настоя да пита полицаите защо не са задържани хората, които са били в болницата още в сряда вечерта. Премиерът отчете това като единствена грешка на органите на реда, които според него са реагирали много бързо. Той определи престрелката като махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник – пореден инцидент за паркомясто. Според него, само ако медиите продължат да говорят за инцидента, това би могло да попречи на летния туристически сезон. Борисов се закани, че със силното полицейско присъствие в черноморския курорт с лоша слава от последните години ще бъдат контролирани криминалните лица там. Той предупреди, че няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка за целия сезон, който влезе в Слънчев бряг.
В парламента „БСП лява България” призова вътрешния министър Румяна Бъчварова да предостави информация пред депутатите за действията на МВР във връзка престрелката в курорта Слънчев бряг.

Публикувана на 06/09/16 19:38 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GcD6eo4UOBM/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване