06/09/16 21:00
(http://www.klassa.bg/)

Зам.-министър Деница Николова: Опазването на околната среда е основен приоритет на МРРБ

 За МРРБ опазването на околната среда и водите винаги е било един от основните приоритети, заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова на церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Най-зелените компании на България“ за 2015 година, организиран от B2B media.

 Чрез всички програми и финансови инструменти, които управляваме, а те са повече от 13, отстояваме този приоритет, подкрепяйки мерки за създаване на зелена градска среда, за подобряване на качеството на въздуха в градовете, чрез модернизиране на градския транспорт. По програмите за териториално сътрудничество финансираме различни проекти за опазване на околната среда и за намаляване на негативните ефекти на човешката дейност върху климата, отбеляза зам.-министърът на регионалното развитие. Тя подчерта също, че чрез мащабната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, която правителството провежда, се постига значителна икономия в консумацията на енергия на домакинствата. Всички тези мерки вкупом водят до осезаемо повишаване на качеството на живот и реален ефект за намаляване на екологичния отпечатък на градовете и човешката дейност, заяви зам.-министърът.

Деница Николова връчи отличия на победителите в категорията енергиен и воден сектор – „ЕВН България Електроснабдяване“ АД, „Водоснабдяване и канализация” ЕООД Благоевград и „ЧЕЗ Електро България” АД, и им пожела да продължат да развиват социално и еколологично отговорното си представяне.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване