06/09/16 09:35
(http://radiomilena.com/)

Седем души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг

Четири куршума от петте са извадени от тялото на простреляния, един още е в тялото, каза директорът на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев на брифинг за състоянието на простреляният в к.к. „Слънчев бряг” Димитър Желязков. Неизваденият куршум е в горната част на гръдната кухина , но не представлява опасност за живота на ранения. По думите му, пациентът има проблеми с кръвосъсирването, и оросяването на някои основни жизнено важни органи. „Засегнати са три органи и системи, което е изключително тежка телесна травма. Засегнат е бял дроб, корем, пикочен мехур и крайник. Засегнати са и съдове, което е довело до кръвоизлив с много тежък хеморагичен шок. Спешните екипи в рамките на 30 минути са успели да организират всичко от диагностичния процес до влизане в операционна зала с поддържане на основни жизнени параметри. Операцията е започнала към 22.30-22.40 часа снощи до 7.00 часа тази сутрин”, посочи той. По неговите думи, трансфузиран е огромен обем кръв и кръвни продукти. Д-р Матев уточни, че през цялото време са вървели консултации с Военномедицинска академия.

„Една махленска свада на кандидат зет с бивш затворник пореден инцидент за паркомясто”. Така определи премиерът Бойко Борисов пред журналисти престрелката в Слънчев бряг снощи, предаде Агенция Фокус „Това, което мога да кажа е, че намирам по-късните действия на МВР за грешка. Сутринта извиках министър Бъчварова, тя сега отива в Бургас, дори отложи пътуването си за Европейския съвет на вътрешните министри“, коментира Борисов. „Единственият въпрос, който имам е защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха – на свиждане ли, на какво ли, не ги знам? Иначе всичко останало като действие е правилно“, каза още Борисов.

Главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов съобщи, че към момента са задържани 7 лица за инцидента и са установени близо 30, които имат различно участие.
Той увери, че в Слънчев бряг има достатъчно полицейски сили, които внасят необходимото чувство за сигурност у туристи и посетители в района. Според главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“ има данни, че групата на Димитър Желязков е имала неуредени финансови задължения с управители или собственици на заведението. Той уточни, че разследването все още е в твърде начален етап и не се изключват никакви версии и хипотези. Към момента все още се изясняват всичко обстоятелства около възникването на стрелбата и се установяват лица, които са служители на заведението.

Междувременно в парламента Парламентарната група на „БСП лява България” призова вътрешния министър Румяна Бъчварова да предостави информация пред парламента за действията на МВР във връзка престрелката в курорта Слънчев бряг. Народният представител Атанас Мерджанов коментира от трибуната на народното събрание, че се открива туристическият сезон, към който бяха отправени толкова очаквания, с поредното начало на гангстерска война.

Публикувана на 06/09/16 09:35 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/r8OgIPmodNI/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване