06/10/16 20:48
(http://www.klassa.bg/)

ЕК прие 10 мерки за подобряване на уменията и компетенциите на европейците

 Европейската комисия прие днес нова европейска програма за подобряване на уменията на европейските граждани. Проучвания сочат, че на поне 70 милиона европейци липсват адекватни умения за четене и писане.  Още по-голям брой имат слаби умения в областта на цифровите технологии и ниска математическа грамотност. Твърде малко хора имат предприемаческата нагласа и компетентности, които да им позволят да започнат собствен бизнес и да се приспособяват към променящите се изисквания на пазара на труда.
 
Повишаването на нивото на уменията, насърчаването на общополезните способности и намирането на начини за по-точно предвиждане на потребностите на трудовия пазар са от съществено значение за подобряването на перспективите на хората в живота, за подпомагането на справедлив, приобщаващ и устойчив растеж и за това обществата ни да са сплотени.
 
За да спомогне за справяне с предизвикателствата по отношение на уменията, Комисията инициира 10 мерки. Те ще поставят подобряването на уменията във фокуса на общественото внимание и ще доведат до подобряване на системата за признаване на способности и квалификации на местно и национално равнище и на равнище на ЕС — от училищата и университетите до пазара на труда.
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване