06/18/16 06:51
(http://www.klassa.bg/)

Путин нарече Доналд Тръмп ярка личност, за Хилари си замълча, но похвали Бил Клинтън

 Руският президент Владимир Путин отново потвърди, че смята Доналд Тръмп за "ярка" личност и оцени високо обещанието на републиканския кандидат за президент на САЩ да обърне нова страница в отношенията на САЩ с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Запитан за отношението си към кандидатката на демократите Хилари Клинтън, той избягна пряк отговор, но каза най-добри думи за Бил Клинтън, като му изрази благодарност за неговата подкрепа.

Путин каза на международния икономически форум в Санкт Петербург, че Русия ще работи конструктивно с който и да победи на американските президентски избори. Той изрази надежда, че победителят ще се стреми към развиване на отношенията с Русия и към изграждане на по-сигурен свят.

"Америка е велика сила, може би единствената свръхсила днес, ние признаваме това. Светът има нужда от такава мощна страна като САЩ и ние имаме нужда от нея. Искаме и сме готови да работим с нея, но нямаме нужда те постоянно да се месят в нашите работи и да ни казват как да живеем", подчерта руският президент.

Той отбеляза, че САЩ предлагат на европейските си партньори да изтърпят санкциите срещу Русия, макар че те нанасят вреда на европейската икономика. "Защо да ги търпят? Не разбирам", посочи той, цитиран от ТАСС, и добави, че за разлика от ЕС икономиката на САЩ не страда от антируските санкции.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване